29 maart 2018

Implementatie leergang Manschap A-ELO op BES-eilanden

Na een intensieve voorbereiding is in januari 2018 gestart met de implementatie van de leergang Manschap A – ELO op Bonaire. De BOGO heeft de gehele implementatie begeleid op Bonaire. Door de leergang Manschap A via de ELO te volgen, worden de deelnemers geschoold aan de hand van de nieuwste les- en leerstof.

Vernieuwde leergang

De implementatie is gestart met het trainen van alle docenten en instructeurs die een rol hebben in deze vernieuwde leergang. Per rol is een bijscholing gegeven. Iedere bijscholing bestond uit 2 delen: In het eerste deel zijn onder andere aan bod gekomen: de knoppencursus ELO, Manschap A ELO inhoudelijk, blended learning, beoordelen van praktijktoetsen, toezichthouden op onlinetoetsen en het kunnen plannen van ELO-trajecten. Hierbij lag de focus met name op het gebruik van de ELO en het vergroten van de didactische kennis en vaardigheden. Het tweede deel van de training bestond uit intensieve vakinhoudelijke praktijkdagen waarin het geleerde in praktijk werd gebracht.

Ondersteuning

De BOGO heeft tevens de eerste week van de start van de opleiding Manschap A ELO begeleid. Aan de opleiding nemen deelnemers mee afkomstig van de eilanden Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. De deelnemers gaan de opleiding medio zomer 2018 afronden. De reacties van de docenten, instructeurs en de deelnemers zijn positief. De BOGO is er trots op om een bijdrage te hebben geleverd aan de ondersteuning van de implementatie op de BES-eilanden.

http://www.bonaire.nu/2018/02/19/opleiding-nieuwe-brandweermedewerkers-nieuw-systeem