Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij BOGO hoog op de agenda. Zowel in onze besluitvorming als in ons handelen wordt bedacht hoe we het beste rekening kunnen houden met onze mensen, de omgeving en de aarde.

Huisvesting & werkklimaat

Sinds BOGO gehuisvest is in Hattem, is het pand een aantal duurzame veranderingen ondergaan. Zo zijn alle lampen in het pand vervangen door ledverlichting en heeft het niet zo spaarzame koelsysteem plaatsgemaakt voor een airconditioningsysteem dat niet alleen energiezuiniger is, maar ook het werkklimaat van de medewerkers bevordert. Daarnaast zijn er inmiddels ruim 1100m2 zonnepanelen op het dak van BOGO geplaatst. Hiermee voorzien we onszelf van stroom én dragen we ons steentje bij aan de omgeving door het overschot terug te leveren aan het netwerk.

Opleidingen & middelen

Ook in onze lesprogramma’s wordt steeds weer gekeken hoe we onze voetprint op de aarde zo klein mogelijk kunnen houden. Deelnemers aan de opleiding tot Brandweerchauffeur kunnen bijvoorbeeld tegenwoordig ook in een simulator oefenen. Zo doet de deelnemer meer rijervaring op en wordt het milieu minder belast.

Lokale economie & duurzame producten

BOGO draagt graag bij aan de lokale economie. We maken bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik van de diensten en producten van bedrijven uit onze directe omgeving. Ook letten we op de duurzaamheid van de producten die we bestellen. Zo zijn de biobased bidons die onze cursisten krijgen tijdens praktijklessen bijvoorbeeld 100% recyclebaar en wordt tijdens de productie veel minder CO2 uitgestoten.

Toekomstplannen

Het kan natuurlijk altijd beter. Daarom blijft maatschappelijk verantwoord ondernemen een actief besproken onderwerp binnen BOGO. Bij elke nieuwe investering kijken we goed naar een klimaatvriendelijke oplossing. Wil je meedenken over de duurzaamheid van BOGO of meer informatie over onze oplossingen? Stuur een mail naar bogo@bogo.nl