29 mei 2018

Terugblik instructeurdag 2018

Donderdag 19 april stond de jaarlijkse instructeurdag op het programma. Wat hebben we het weer getroffen die dag: een goede ontvangst in het safari Meeting Centre in Burgers Zoo en het weer was prachtig die dag. Na een welkom met koffie en iets lekkers startten de workshops.

Praktijklessen

Iedereen bezocht de lezing van Eric de Blok over de kracht van storytelling. Aan de hand van de dierenwereld werden we geleid langs verschillende onderwerpen die ons kunnen helpen om deelnemers aan ons te binden en hen te boeien. De tweede workshop was voor ieder een onderwerp naar keuze. Er is met het uitzicht op de bush en de safari nagedacht over scenario’s voor diverse praktijklessen. Ook was er veel belangstelling voor ‘de kunst van het vragenstellen’; een workshop die ontstaan is uit de aangegeven behoeften bij de lesbezoeken door de docentbegeleider van BOGO. Tenslotte heeft een groep zich gebogen over het gebruik van rollenspelen in de lessen.

Zomerse dag

Na een fantastische lunch begaven we ons, gewapend met een smartphone, in groepen de dierentuin in. Via de telefoon werd een opdracht uitgezet. Bij een goed ingezonden antwoord werd de volgende opdracht verstrekt. De eerste groepen waren na ruim 1 uur al klaar en genoten van het prachtige weer en het uitzicht op het terras. Tijdens de uitvoering van deze opdrachten kon genoten worden van alle dieren om ons heen.

De dag werd afgesloten met een Oosters buffet. BOGO kijkt terug op een mooie en leerzame dag. Na de zomer zullen de voorbereidingen voor de instructeurdag van volgend jaar al weer beginnen. Ideeën hiervoor mogen altijd doorgegeven worden aan BOGO.