3 oktober 2018

Verbouwing VR-ruimte

Wellicht is het je al opgevallen, maar met de verbouwing van de benedenverdieping bij BOGO wordt ook de VR-ruimte onder handen genomen. Met de komst van de rijsimulator in de leergang Brandweerchauffeur wil BOGO deze ruimte graag upgraden en een nog grotere onderwijskundige context meegeven. Dat gaat nu gebeuren!

De VR-ruimte krijgt nieuwe schermen (full HD-schermen) waarop een deelnemer zijn VR-scenario doet. De andere deelnemers krijgen werkstations voor zich waar ze toegang tot de ELO hebben en aantekeningen kunnen maken tijdens het doorlopen van het scenario door hun collega deelnemer. Op grote schermen aan de wand kunnen zij zien wat de deelnemer zelf ziet. Het geluid in de ruimte wordt vernieuwd en de technieken die we gebruiken, zorgen dat we voorbereid zijn op de toekomst.

De VR-ruimte wordt digitaal verbonden met de ruimte waar de rijsimulator komt te staan. Daar kan straks een deelnemer samen met een instructeur een of meerdere ritten rijden en zich volledig concentreren op de rit. De beelden van de rijsimulator kunnen worden getoond in de VR-ruimte.

De overige deelnemers die in de VR-ruimte zitten, kunnen de beelden van de rijsimulator live bekijken zonder de deelnemer te storen. Tegelijkertijd kunnen zij aantekeningen maken of een andere relevante opdracht uitvoeren die de instructeur heeft gegeven. Zo zijn zij actief aan het leren, terwijl de instructeur zijn aandacht kan richten op de deelnemer die rijdt.

Na afloop van de rit kan de instructeur de rit weer plenair nabespreken in de VR-ruimte met alle cursisten erbij, de rit terugkijken en zo alle leermomenten bespreken.

De inrichting van de ruimtes wordt uitgevoerd met nieuwe meubels, fotobehang en technieken.

Met het verschijnen van deze nieuwsbrief is de ruimte wellicht nog niet helemaal af, maar je kunt de ruimtes te zijner tijd zelf komen bekijken en ervaren. Wees welkom!